per pagina
per pagina

Vulcan Vuurwerk


Over Vulcan vuurwerk

Vulcan Europe, zoals wij het kennen is onderdeel van het grotere Vulcan International Pyrotechnics Ltd. Het bedrijf werd in 1962 opgericht door de Father and Founder, Ewan Cheung. In de productie van hun vuurwerk, richt Vulcan zich niet alleen op de consument. Ook de professionele afsteker kan zijn hartje ophalen aan de producten van Vulcan vuurwerk. Zo heeft ze niet enkel een F1 en F2 collectie, maar ook producten als Shells (F4) zijn bij deze importeur verkrijgbaar. Het vuurwerk van Vulcan gaat de hele wereld over. Ze zijn dan ook met name groot in de Verenigde Staten. Een deel van het vuurwerk dat zij importeren en exporteren wordt geproduceerd in eigen fabrieken. Een ander deel van de productie ligt bij partnerfabrieken.

In 2014 zag Vulcan Europe voor het eerst het levenslicht. Het werd opgericht nadat Schuurmans vuurwerk failliet was verklaard. Schuurmans maakte al langer onderdeel uit van Vulcan, maar verdween met het faillissement uit het straatbeeld.

Waarom Vulcan vuurwerk

Vulcan heeft in de tijd dat ze actief is op de Nederlandse laten zien waar ze voor staat. Ondanks dat het vuurwerk bij veel dealers te verkrijgen is, blijkt de naam Vulcan onder het grotere publiek niet veel te zeggen. In ieder geval als we kijken naar onze eigen klanten. Toch heeft Vulcan vuurwerk een aantal leuke artikelen op haar naam staan. Compounds als Montreal Doppel-D, Adrenaline en Compound X zijn bijvoorbeeld verassend goede producten. Een andere inmiddels van de Nederlandse bodem verdwenen favoriet is de Astronaut. Dit kleine stukje knalvuurwerk is iconisch en blijft een prachtig product. Gelukkig voor ons heeft Vulcan vuurwerk als vervanger de Crackling Astronaut ontwikkeld. Al is het maar voor het idee, maar waar zouden we zijn zonder iconische producten als de Astronaut?

Vulcan vuurwerk bij ProPyro

Bij ProPyro hebben we een rijkelijk assortiment Vulcan vuurwerk producten. Onder andere de Astronaut, die bij ons in Duitsland nog gewoon verkocht mag worden. Een compleet palet aan rookbommen en natuurlijk het volledige kindervuurwerk assortiment. Wat ons betreft is Vulcan een grote speler in het kindervuurwerk. Hun producten weten ons telkens weer te verassen. Niet alleen het effect, maar ook de uitstraling is altijd top!

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel