Klein siervuurwerk


Romeinse kaarsen, draaizonnen en fonteinen

Romeinse kaarsen zijn flink populair en worden gebruikt voor veel gelegenheden. Dat snappen we goed, want ze blijven leuk. Het is echter wel goed om te benadrukken, en voor jou om te weten, dat romeinse kaarsen niet onder het kindervuurwerk vallen en in Nederland verboden zijn (niet in Duitsland overigens). Dit heeft alles te maken met dat het effect niet past bij wat in kindervuurwerk is toegestaan. Het komt buiten de toegestane zone van 1 meter. Ditzelfde geldt voor sommige fonteinen. Deze bevatten dan teveel kruit en spuiten te hoog om binnen cat.1 te vallen. Verder zijn ze natuurlijk volledig legaal, maar vallen hierdoor wel in cat. 2.

Mag ik romeinse kaarsen het hele jaar afsteken?

Dit is een vraag die wij vaak te horen krijgen en daarom beantwoorden we deze meteen maar even hier. Nee, je mag romeinse kaarsen niet het hele jaar door afsteken. Sterker nog, ze zijn verboden in Nederland. Dit verbod is er doordat ze in het verleden vaak oneigenlijk gebruikt werden. Zo werden ze door jongeren met regelmaat gebruikt om op elkaar en omstanders te schieten. Leuk, totdat je een komeet met je gezicht of in je capuchon vangt.

Maar wat dacht je bijvoorbeeld van de fonteinen die je wel het hele jaar af mag steken? Deze bevatten minder kruit dan de categorie F2 fonteinen en mede daarom is dat wel toegestaan. Zijn ze daarom minder mooi? Zeker niet. Op het moment dat jij een stel fonteinen bij ons komt ophalen krijg je meteen dat gevoel dat je anders enkel aan het einde van het jaar krijgt. Dat kippenvel wanneer je met een zak vol met prachtig vuurwerk onze zaak uitloopt. Eenmaal thuis zet je een paar fonteinen op de grond en steek je ze aan. Met veel geknetter, gefluit en bovenal prachtige kleuren schieten ze de lucht in. Je ruikt de kruitdampen en je weet weer waarom vuurwerk het gaafste is dat er is.

Ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Je vraagt je dan misschien af waarom we dit Categorie F2 vuurwerk bij het kindervuurwerk plaatsen. Een logische vraag met een even logisch antwoord. Dit Categorie F2 vuurwerk Is uitstekend geschikt voor het vermaak van alle leeftijden. Zelfs opa en oma, die helemaal niet van vuurwerk houden kunnen samen met de kleinkinderen van deze producten genieten. Hiermee doe je dus iedereen een plezier, ongeacht de leeftijd. Kindervuurwerk is overigens ook echt een uitstekend cadeau, dit vindt iedereen leuk om te krijgen.

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel