Knetterballen top 10 van 2021!


Met trots en plezier presenteren we jullie onze eerste knetterballen test. We zijn reuze benieuwd naar wat jullie ervan vinden en zeker ook of jullie onze mening delen! Mocht dit niet zo zijn laat het ons dan ook weten. We zijn altijd op zoek naar het beste vuurwerk en daarbij is de hulp van liefhebbers altijd welkom. 


De knetterballen top 10

Zoals het hoort bij de onthulling van een test, beginnen ook wij bij de laatste plaats. De laatste plaats heeft anders dan je zou denken positie 8. Dit komt, doordat sommige producten dusdanig dicht bij elkaar lagen qua prijs/ kwaliteit verhouding, dat we deze een gedeelde plaats hebben gegeven. Ook de nummer 1 positie wordt gedeeld door twee artikelen.....

Geen zin om te lezen? Check dan onze "knetterballen test" video >>>

Wil je nog meer weten over knetterballen? Check dan ook onze pagina Knetterballen Test.
 

(8) Anonieme knetterbal

Specificaties: verpakking onbekend / kruit per stuk 0,44 gram / prijs onbekend / cijfer 4

Anoniem zul je denken…. Ja, dat zijn ze. Deze knetterballen hebben wij namelijk geruild met een aantal jongens die bij ons in de buurt vuurwerk aan het afsteken waren. We wilde natuurlijk zoveel mogelijk verschillende knetterballen en pili crackers in de beoordeling meenemen en hebben ze daarom gevraagd er een aantal te ruilen. De jongens wisten ons niet te vertellen waar de knetterballen vandaan kwamen en dat is maar goed ook. Niet, omdat deze knetterballen zo slecht zijn, maar om de pili cracker die erin zit. Het is namelijk niet meer dan een Happy Dragen Egg met daaromheen een zwarte huls. Erg slecht! We hebben het gecheckt en weten in ieder geval dat deze knetterballen niet van Vulcan Europe afkomstig zijn.

Beoordeling: Tja, ze knetteren goed, maar dat wisten we al van de Happy Dragon Eggs. Aangezien het echt gaat om een verhulde Dragon Egg vinden we het enorme onzin om voor deze knetterbal te betalen. Ze zijn waarschijnlijk ook een veelvoud duurder dan de Dragon Egg. We geven deze knetterbal daarom een schamele 4 punten.

 

(7) Bursting Meteorite Pyro Group Europe

Specificaties: verpakking 8 stuks / kruit per stuk 1 gram / prijs ca. € 0,50 / cijfer 5

Een doosje bevat 8 stuks en zijn te koop voor € 0,50. Een verpakking bevat 8 gram kruit, wat het makkelijk rekenen maakt. Elke cracker heeft dus een kruitgewicht van 1 gram.

Beoordeling: Mwa… Het zijn op zich prima dingen, maar ik had er wel meer van verwacht. De crackling duurt wat kort, maar is wel vrij stevig. We hebben ook gezien dat ze niet allemaal doen wat ze moeten doen. Sommige crackers verbanden in plaats van dat ze knetteren, mede hierdoor komt de pili cracker van Pyro Group op een eind oordeel van 5 punten.

Pilicracker Pyro Group


 

(6) Asteroid Weco Feuerwerk

Specificaties: verpakking 12 stuks / kruit per stuk 0,9 gram / prijs ca. € 1,10 / cijfer 5,5

De Asteroid van Weco is ook voor de Duitse vuurwerk markt. Een verpakking van deze pili cracker bevat 12 stuks met een kruitgewicht van 0,9 gram per stuk. Ze zijn te koop voor een prijs liggend tussen de € 1,10 en € 1,25. De Asteroid is in principe het kleine broertje van de eerder besproken Meteorite van Weco.

Beoordeling: ja, ze zijn vrij goed. De crackling is stevig en ze gaan ook lekker lang door. Er is alleen één grote MAAR. We hebben zojuist ook de Meteorite beoordeeld en deze heeft een hoger kruitgewicht voor een lagere prijs. Aangezien de Meteorite niet meer is dan de grotere broer van de Asteroid, zou je eigenlijk gek zijn als je de Asteroid koopt. Je betaald namelijk meer voor minder. Met name om die reden geven wij deze pili cracker niet meer dan 5,5 punten.


(5) Knetterballen – Broekhoff (crackling balls bulkpack)

Specificaties: verpakking 100 stuks / kruit per stuk 1 gram / prijs ca. € 8,99 / cijfer 6

Een ding is zeker, als je ze per stuk afsteekt ben je met deze verpakking wel even zoet. Als je het berekend zijn dit de goedkoopste knetterballen uit deze test. Een verpakking bevat 100 knetterballen en is te koop voor een prijs tussen de  € 8,99 en € 11,99.  Elke knetterbal heeft een kruitgewicht van 1 gram. Bij het openmaken van deze knetterballen kwamen we een hele kleine pili cracker tegen. Wat eigenlijk wil zeggen dat als je de hulzen eraf haalt je ongeveer nog 25% van de ruimte nodig hebt voor de zelfde hoeveelheid product.

Beoordeling: zeker niet verkeerd. De crackling is, zoals bij de meeste knetterballen uit onze test stevig. Wel moet ik zeggen dat deze vrij kort duurde. Dat is dan jammer, wanneer je dit vergelijkt met de verschillende pili crackers. Die zijn namelijk goedkoper en doen zeker niet onder voor dit product. Daardoor krijgt de knetterbal van Broekhoff een eindcijfer van 6 punten.

Broekhoff knetterballen bulkpack


(4) Pili crackers van de Lidl

Specificaties: verpakking 100 stuks / kruit per stuk 0,6 gram / prijs ca. € 2,99 / cijfer 7

In totaal bevat een verpakking pili crackers maar liefst 100 stuks voor een prijs van € 2,99. Eerlijk is eerlijk, of ze nu goed of slecht zijn, dat is geen geld voor een pak van 100 stuks. Het pakje bevat 60 gram kruit, waarmee je op een kruitgewicht van 0,6 gram per pili cracker komt.

Beoordeling: De Crackling van deze pili cracker duurt wat kort en gaat niet erg hard. Gezien de prijs/ kwaliteit verhouding krijgen ze toch nog een 7 al beoordeling.

 

(4) Weco Knetterballen – Blitz Knatterbälle

Specificaties: verpakking 9 stuks / kruit per stuk 2,1 gram / prijs ca. € 1,20 / cijfer 7

Het is een knetterbal bedoeld voor de Duitse vuurwerk markt. Wij hebben ze dan ook in Duitsland gekocht, wat ook niet geheel onlogisch is aangezien wij onze winkel in Duitsland hebben. In deze knetterbal zit, zoals bij zovele een pili cracker verstopt. De verpakking bevat 9 stuks met een kruitgewicht van 1,1 gram per stuk.

Beoordeling: zowel qua prijs als prestaties zijn deze knetterballen gemiddeld. Ze knetteren goed en doen eigenlijk gewoon wat je ervan mag verwachten. In vergelijking tot andere knetterballen zijn dit zeker niet de beste, maar ook niet de slechtste. We geven de knetterbal van Weco daarom een 7.

 

(3) Meteorite Weco

Specificaties: verpakking 20 stuks / kruit per stuk 1,7 gram / prijs ca. € 1,50 / cijfer 8

Dit is een van de pili crackers van Weco voor de Duitse vuurwerk markt. In een verpakking zitten 20 stuks en 34 gram kruit. Elke pili cracker heeft dus een kruit gewicht van 1,7 gram. Je kunt een pakje kopen voor een prijs liggend tussen de € 1,50 en € 2,00.

Beoordeling: Ik moet zeggen dat wij aangenaam verast zijn door deze pili cracker. In principe mag je dit ook wel verwachten bij dit kruitgewicht, maar toch. De crackling was behoorlijk stevig en ging ook relatief lang door. Wat ons betreft een aanrader voor 2021 met een eindcijfer van 8 punten.

 

(2) Knetterbal – Vulcan Europe

Specificaties: verpakking 9 stuks / kruit per stuk 1,1 gram / prijs ca. € 1,50 / cijfer 8,5

Jaja we hebben weer een echte knetterbal te pakken. Deze heeft namelijk net als de knetterbal van Funke een papieren zakje in zijn omhulsel, dat de crackling balletjes op hun plek houdt. In een verpakking zitten 9 stuks met een kruitgewicht van 1,1 gram per stuk. Je koopt een pakje van deze knetterballen voor ongeveer € 1,50.

Beoordeling: Heerlijk om te zien dat we weer een echte knetterbal te pakken hebben. Ze doen het ook verassend goed. Door de druk persen de twee helften van het balletje open, waardoor de crackling balletjes afzonderlijk van elkaar door de lucht vliegen. Hierdoor ontstaat er een mooie spreiding van de crackling en heb je dus ook een groter effect.

Wat ons betreft is Vulcan als importeur nu al de winnaar van deze test. De Happy Dragon Egg is een fantastisch product en de knetterballen van Vulcan zijn ook gewoon, zoals ze ooit bedoeld zijn! De knetterballen van Vulcan Europe krijgen van ons een 8,5.

Knetterbal Vulcan Europe


(1) Happy Dragon eggs van Vulcan

Specificaties: verpakking 12 stuks / kruit per stuk 0,44 gram / prijs ca. € 0,50 / cijfer 10

Een verpakking Happy Dragon Eggs bevat 12 stuks met een totaal kruitgewicht van 5,28 gram. De prijs voor een verpakking is bij ons in ieder geval € 0,50. Per stuk komen de Happy Draggon Eggs op een kruitgewicht van 0,44 gram.

Beoordeling: Schijn bedriegt wordt weleens gezegd. Voor deze ‘knetterbal’ is dat zeker het geval. Deze kleine dingen zijn echt het proberen waard. Ze geven een stevige crackling af een duren ook vrij lang. Een top product, met een 10 als eind beoordeling!

Pili crackers / Happy Dragon Eggs

 

(1) Knetterbal Funke – Kugelblitz A Silber

Specificaties: verpakking 6 stuks / kruit per stuk 2 gram / prijs ca. € 0,99 / cijfer 10

Deze knetterballen zijn echt super! Je koopt ze in een verpakking van 6 stuks , met een totaal kruitgewicht van 12 gram, waarmee je op 2 gram per bal uitkomt. De prijs verschilt nogal van verkoper tot verkoper. Je koopt deze knetterballen voor een prijs tussen de € 0,99 en € 1,99.

Beoordeling: De cracklingwolk die bij het afsteken van deze knetterballen vrijkomt is erg goed. Hij is fel en zeer luid. Daarnaast is er nog de vonken regen die bij deze knetterballen ook bijzonder groot is. Ik durf te wedden dat veel mensen die deze knetterballen voor het eerst afsteken schrikken van de wolk die toch wel een doorsnee van 2 meter zal hebben. Voor categorie F1 vuurwerk is dit echt een top product. We geven de knetterbal van Funke daarom een dikke 10.

Funke knetterbal

 

Check hier ook direct ons volledige assortiment knetterballen!

 

Tot slot

Je vraagt je mogelijk af, waarom veel van onze eigen producten in de vergelijking zo hoog scoren. Nou daar is een zeer simpele reden voor te noemen. Wij zijn vuurwerkfreaks met passie voor ons vak. Wij zouden deze knetterballen niet in ons assortiment hebben opgenomen als daar geen reden voor was. Wij proberen er dan ook altijd voor te zorgen dat wat je bij ons koopt van de juiste kwaliteit is voor een goede prijs.

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel