Vuurwerk kopen in Duitsland


Of je nu als echte familyman met de kids op pad gaat of langs komt met je hele vriendengroep. Het kopen van vuurwerk in Duitsland is een uitje waar menig vuurwerkfanaat aan het einde van het jaar halsreikend naar uitkijkt. Ondanks het vroege opstaan en de ijzige kou die buiten op je staat te wachten is dit de moeite waard!
 

De prijzen van Duits vuurwerk

Van heinde en ver trekken Nederlanders de grens over voor het goedkopere Duitse vuurwerk; “en terecht!” In vergelijking tot Nederland zijn de prijzen voor vuurwerk in Duitsland geregeld 30% tot 40% lager. Geen wonder dat de laatste drie dagen van het jaar hordes Nederlanders de Duitse grens oversteken om in Duitsland hun vuurwerk inkopen te doen.

Vuurwerk Duitsland 40% goedkoper

Niet alleen bij discounters, maar ook bij de gepassioneerde vuurwerkhandel in Duitsland kun je voor een prikkie slagen. (hierover later in deze blog meer)
 

Vuurwerk kopen in Duitsland, het is de beleving…

Het is niet enkel de prijs die half Nederland doet besluiten de oversteek naar onze oosterburen te maken. Het is ook dat stukje beleving, de gründlichkeit van het Duitse vuurwerk, de braadworst die je vast zo nog gaat scoren, de spanning of jou wensenlijstje nog wel in voorraad is en natuurlijk de nieuwjaarsfeer die je direct kunt voelen als je jezelf in de menigte begeeft terwijl de deuren van de winkel nog gesloten zijn. Zelfs bij het schrijven van deze tekst bekruipt dit gevoel mij weer, “Heerlijk!”

Curryworst beleving vuurwerk Duitsland kopen

In Duitsland kun je wat ons betreft de vuurwerk handel in twee categorieën verdelen. Aan de ene kant heb je discounters ofwel de prijsvechters, zoals Aldi, Lidl, Rewe, Kaufland en Penny Markt. Aan de andere kant heb je de vuurwerkhandelaren die met passie een assortiment samenstellen en jou als klant maar wat graag helpen bij het samenstellen je eigen vuurwerkshow.
 

Vuurwerk discounters Aldi (Süd) en Lidl

Mega populair als het gaat om het kopen van vuurwerk in Duitsland, zijn de prijsvechters. We creëren met z’n allen zelfs files om als eerste bij de Aldi (Süd) of Lidl voor de deur te staan. Met hordes mensen trekken we de grens over om hier ons zuurverdiende geld te spenderen aan het mooiste feest van het jaar; de jaarwisseling! Niets, ofja bijna niets, doet veel mannenharten sneller kloppen dan de verse kruitdampen die uit je net aangestoken vuurwerk opstijgen. De geur, damp, het effect en de harde knallen maken iets OERS in ons los.

Kruitdampen en vuurwerk effect

 

Vuurwerk (gekte) in Duitsland

De vuurwerk (gekte) in Duitsland wordt gecreëerd door ons Nederlanders. Discounters als de ALDI (Süd), Penny markt, REWE, Kaufland en Lidl spelen hier de laatste dagen van het jaar goed op in. Op geen enkel ander moment in het jaar staan er net als dan rijen van honderden meters lang voor de winkel te wachten tot de deuren van het slot vliegen. Eenmaal binnen is het Chaos. De bakken Duits vuurwerk van voornamelijk WECO, worden aan de lopende band leeggeroofd door de vuurwerkliefhebbers.

Schappen vuurwerk Duitsland

Daar sta je dan met je goede gedrag en je van te voren mooi opgestelde lijstje te wachten tot je iets van dit lijstje in je winkelkarretje kunt leggen. Bij de Aldi (Süd) in Kranenburg is er al vooruitgang geboekt als het gaat om het dempen van chaos. Je gaat met je karretje netjes in de rij staan en vult daar je vuurwerkbestellijst in. Aan de ene kant van het magazijn nemen ze je lijstje in, aan de andere kant komt er een kar vol genot uitgeschoven.

“ZWEIHUNDERDDREIUNDZWANZIG” wordt er GEROEPEN.

Nummer omroepen vuurwerk Aldi Duitsland

Heerlijk denk je, daar is hetgeen waar ik al zo lang naar uitkijk. Hiervoor heb je de erbarmelijke tocht naar Duitsland afgelegd en mogelijk uren in de rij gestaan.

Naast de Aldi Süd in Kranenburg zijn er nog genoeg andere winkels, waar ze de vuurwerkgekte nog niet echt in de hand hebben. Hier is de chaos dan ook vaak niet te overzien. Zodra de deuren opengaan dendert iedereen als hongerige wolven door de winkel heen. Met z’n allen opzoek naar de kratten waar het vuurwerk in zou moeten liggen. Eenmaal bij de kratten slaat de teleurstelling toe. Alles is leeggeroofd. Hoe kan dat nou denk je bij jezelf. Ik ben vroeg opgestaan, stond al voor de deur voor de winkel überhaupt open ging en toch zijn de kratten al leeg.

Lege vuurwerk schappen Aldi


Maar niet getreurd….. een aantal winkelmedewerkers die de slaap nog uit hun ogen moeten wrijven, komen futloos met volle karren vuurwerk aangesloft. Aan hun gezicht is af te lezen hoeveel zin ze hebben zich tussen de ‘wolven’ door een weg te manoeuvreren naar de bakken waar het vuurwerk in hoort te belanden.

Inderdaad ‘hoort’ te belanden. Wanneer de vuurwerkliefhebbers de winkelmedewerkers in hun vizier krijgen, zie je in hun ogen iets veranderen. Collectief wordt besloten de karretjes van de medewerkers (al dan niet rennend) te bestormen om nog voor het netjes in de schappen is gelegd ze leeg te roven. Als een stel wolven die veranderen in wilde hyena’s die een gewonde antilope langs zien komen wordt de winkelmedewerker bestormd.

Vuurwerkkopers op jacht

Als het karretje eenmaal leeg is en de winkelmedewerker is bekomen van de schrik sloft deze met nog weer wat minder levensvreugde terug naar het magazijn om weer een karretje met Duits vuurwerk te vullen.

Als je jezelf tussen de menigte door perst om op je beste Duits een medewerker aan te spreken met de vraag: “haben Sie die ‘Laser’ noch im Lager”, krijg je naar alle waarschijnlijkheid het antwoord: “pffff keine ahnung zucht”

Laser fontein Weco Feuerwerk

Uiteindelijk zal het je met veel geduld en een beetje geluk best kunnen lukken om je volledige vuurwerk wensenlijstje compleet in je karretje te krijgen en met een voldaan gevoel naar buiten te stappen. Nu heb je in ieder geval niet voor niets zo je best gedaan om elke euro die je voor het Duitse vuurwerk gereserveerd had zo optimaal mogelijk te besteden.
 

Vuurwerk bij discounters in Duitsland beperkt 

Naast de chaos bij discounters als Aldi Süd en Lidl is het naar mijn mening ook jammer dat de zij vaak een eeeeuuuwwwiiiig assortiment hebben van dezelfde vuurwerkproducten. De Aldi in Kranenburg heeft bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar een assortiment dat bestaat uit een krappe 30 vuurwerk artikelen, zucht… Dit is overigens bij de Lidl in Kleve/ Goch niet anders.

Tegenover alle stress die je ervaart bij het kopen van dit mooie kruitgoed staat wel dat de prijzen voor diegene die het moeten produceren om te janken zijn. Het is namelijk spot, maar dan ook echt spot goedkoop.

Als we in Nederland praten over vuurwerk bedoelen we van die lekkere rambakken waar met veel geweld een paar kilo kruit uit gepompt wordt. Bij de prijsvechters denken ze hier vaak net even iets anders over. Als je in Duitsland vuurwerk koopt en je beperkt dit tot de Aldi in Kranenburg of de Lidl in Kleef, weet je wat ik bedoel.

Funke Vuurwerk compound

Het vuurwerk dat je in Duitsland bij de prijsvechters koopt beperkt zich qua effect vaak tot Crossette, Peony, Chysanthemum en hier en daar nog wat leuke uitspattingen. Al moet ik eerlijk bekennen dat dit de laatste jaren ook steeds beter wordt 😉.

Peony effect discounter vuurwerk

Een van de nadelen die je wellicht zult ervaren als je jou vuurwerk bij een Discounter in Duitsland gaat halen is het tempo en effect. In Nederland houden we van lekker ruig vuurwerk, dat er flink op klapt. Dan moet het ook nog in effect variëren en er moet een goed tempo in zitten. We willen tenslotte allemaal een eigen vuurwerkshow creëren en als het even kan een show die net even beter is dan die van de buurman.


Vuurwerk uit Duitsland beter dan dat van de buurman

Vaak zien we dat mensen hun vuurwerk gedeeltelijk in Duitsland halen en een aantal aanvullende producten bij de Nederlandse vuurwerkhandel. Waarom zou dit zijn…. Tja, als je niet weet waar je in Duitsland moet zijn voor het betere vuurwerk, kan ik me hierin vinden.

Als jij je vuurwerk enkel en alleen gaat halen bij discounters als de Aldi in Kranenburg of de Lidl in Kleve/ Goch zul je het toch moeten doen met een vuurwerkshow die minder spektakel heeft dan die van de buurman. Wel heb je er waarschijnlijk minder voor betaald dan de buurman en dat vinden we als Nederlanders toch ook wel erg belangrijk 😉.

Vuurwerk enkel in Duitsland kopen

Maar goed, als je er toch een mooie jaarwisseling van wilt maken, gun jezelf dan ook het vuurwerk dat hierbij past. Als er dan de vraag in je opkomt:

“Moet ik me dan scheel betalen”? Dan is het antwoord NEE, ZEKER NIET!
 

Betaal niet te veel voor je vuurwerk

Naast de vuurwerk discounters heb je in Duitsland namelijk ook echte vuurwerkliefhebbers. Fanaten, die met hun hart en ziel een vuurwerkassortiment samenstellen. Die jou met raad en daad zullen bijstaan in jou proces naar de extase die je beleeft bij het creëren van je eigen vuurwerkshow.  

De prijzen die je er betaald liggen wat hoger dan die bij de discounters, maar nog altijd een stuk lager dan je voor je vuurwerk in Nederland betaald. Vuurwerk is in Duitsland nu eenmaal een stuk goedkoper!
 

Gepassioneerde Vuurwerkhandel Duitsland

Als je het hier niet gaat vinden, waar dan wel! Ga je in Duitsland vuurwerk kopen? Neem dan zeker de moeite om even langs een van de gepassioneerde vuurwerkhandelaren te gaan. De prijzen die je er betaald liggen wat hoger dan die bij de discounters, maar nog altijd een stuk lager, dan je ervoor betaald bij een Nederlandse vuurwerkhandel. Daarbij heb je vaak de keuze uit een ruim assortiment met vuurwerk van verschillende merken.
 

ProPyro vuurwerk te Duitsland

Zo zijn wij van ProPyro het hele jaar door druk bezig om ons assortiment samen te stellen. Hiervoor kijken we jaarlijks naar wat de vele importeurs te bieden hebben. Onder andere passeren merken als Funke, Argento, ZENA, Lesli, Wolff, Magnum, Vulcan Europe, Weco en Xplode de revue. De ruim 150 producten waarvan wij het meest onder de indruk waren hebben we in ons hart gesloten en opgenomen in ons assortiment.

ProPyro vuurwerk Duitsland


Argento en Funke vuurwerk in Duitsland

Hier zouden zelfs tegenstanders van vuurwerk voor de grens over gaan. En ja hoor, ik kan je toch zeker met enige trots en blijdschap melden dat ook wij je Funke en Argento kunnen aanbieden. "Maar dit kan ik toch ook in Nederland krijgen?" denken sommige nu misschien. Ja oke, ook in Nederland is hier en daar wel wat te krijgen. Maar wil je een ruime keus aan de juweeltjes van Funke, dan zul je toch echt naar Duitsland moeten komen. 

Funke vuurwerk logo


Grote effectvariatie en ruime keuze

Productvariatie speelt bij het samenstellen van ons vuurwerkassortiment een belangrijke rol. We kunnen namelijk wel alles met een Brocade of Willow effect in ons assortiment opnemen, maar daar heb je als klant natuurlijk niks aan. We hebben er daarom voor gekozen in elke product categorie en in zoveel mogelijk effectvariaties iets in ons assortiment op te nemen.  

Daarbij hebben we onze uiterste best gedaan om in te spelen op de vragen die we verleden jaar hebben gekregen van onze klanten. We hebben daarom dit jaar ook een ruim assortiment aan single shots (Thunder kings) en knalvuurwerk

Assortiment Thunderkings

Als je bij een vuurwerkhandel terecht komt, die met passie zijn assortiment heeft samengesteld, mag je zeker aannemen, dat jou jaarwisseling een feest wordt. De producten zijn in tegenstelling tot die bij de Aldi (Süd) of Lidl vaak niet enkel afkomstig van het vooraf opgestelde assortiment van bijvoorbeeld WECO. Nee, de vuurwerkhandel die liefde heeft voor zijn product snuffelt het hele jaar allerlei catalogussen door, gaat bij importeurs langs en bezoekt product demos's om een optimaal vuurwerk assortiment samen te stellen.
 

In Duitsland een vuurwerkpakket voor ieder budget

Je komt bij een vuurwerkhandel zoals ProPyro dan ook in elke productcategorie en voor elke prijsklasse wel iets leuks tegen. Van sterretjes tot 6 meter hoge fonteinen, van luchthuilers tot pijlpakketten en van single shots tot compounds met 10 kilo kruit.

Ga je toch de grens over om in Duitsland vuurwerk te kopen, neem dan zeker ook even een kijkje bij en van de gepassioneerde vuurwerkhandelaren en voel je als een kind in een snoepwinkel. 

Niet alleen voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor de doorgewinterde vuurwerkmaniak is er altijd wel wat advies te geven. Bij ProPyro in Kranenburg hebben we lekker ouderwets veel kennis van ons vuurwerk. We helpen je dan ook graag bij het samenstellen van jou eigen vuurwerkshow. Voor elk budget kunnen we wel iets verzinnen, waardoor jou jaarwisseling een moment wordt om nooit te vergeten.

Lees ook:
Knetterballentest 2021

 

 

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel