Funke Categorie 1 vuurwerk


In deze blog gaan wij in op het categorie 1 vuurwerk van Funke Fajerwerki. Het is ongelofelijk, maar echt alles wat er bij Funke geproduceerd wordt is werkelijk fantastisch! Funke is een jong merk, dat alleen vuurwerk van de hoogste kwaliteit levert. Al jaren is het bekend onder de echte Die-Hard vuurwerkfans. Inmiddels bereikt Funke ook gemiddeld vuurwerk afstekend Nederland. Helaas voor veel Nederlanders is het assortiment dat Funke Nederland biedt vrij beperkt. Gelukkig voor ons zitten wij in Duitsland gevestigd 😉.

Funke assortiment

Funke heeft een riant assortiment met cakes, compounds, vuurpijlen, single shots en noem het maar op. Niet alleen in het categorie 2 vuurwerk van Funke is fantastisch, ook in categorie 1 vuurwerk leveren de producten verbluffende prestaties. Vandaar dat wij deze blog speciaal wijden aan al het moois dat Funke ons aan kindervuurwerk biedt.

Het assortiment kindervuurwerk van Funke is nu nog wat beperkt. Ze hebben (nog) niet echt fonteinen, geen grondbloemen of flitsers en dat soort dingen. het is natuurlijk ook de vraag of het nodig is dat ze al dit soort dingen in het asoortiment opnemen, aangezien deze producten er al in honderden soorten en maten zijn. Wel is het zo, dat wat Funke aan kindervuurwerk produceert, ook meteen weer subliem is. 
 

Funke Luchthuilers

De luftheulers van Funke zijn er in verschillende kleurstellingen en uitwerkingen. Bij de meeste vuurwerk importeurs  kom je luchtuilers tegen die een stokje hebben om ze in de grond te steken. Bij Funke is dit niet het geval. Ze zijn afgerond met een kopje, waardoor je al snel de indruk krijgt dat het gaat om een vuurpijl zonder stok. De luchthuilers zijn behoorlijk schel en doen het in vergelijking tot de luchthuilers van andere importeurs erg lang. De stuwkracht van de Funke Luftheuler is ook dusdanig groot dat als je ze met de punt naar boven aansteekt, ze behoorlijk wat meters de lucht in vliegen. Om de vuurwerktraditie in ere te houden willen we je vooral vragen dit niet te doen. Doordat er geen stokje aan de luchthuilers zit zijn het ongeleide projectielen, zoals te zien is in onderstaande video van Pyroteam Delft. 


Funke Luftheuler (geel)

De gele luchthuilers hebben geen bij effect en zijn daarom de meest normale luchthuilers. Alle beetjes kruit in deze luftheuler zijn puur bedoeld voor het produceren van het fluiteffect. Je koopt ze net als de andere luchthuilers in een verpakking van 10 stuks. Bij sommige winkeliers worden ze ook aangeboden in een Bulkpack, waarbij je 10 pakjes van 10 stuks in 1 verpakking koopt.

De prijs voor de alle soorten Funke luftheulers ligt tussen de € 1,50 en € 1,99 per verpakking.

Funke Luchthuilers bestellen

 

Funke Luftheuler (groen)

Als klein bij effect heeft de groene luchthuiler een groen gekleurde vlam bij de ingang van de tube. Verder lijken bij het afsteken de stuwkracht en hoe lang ze duren gelijk aan de gele variant.


Funke Lufthuler (rood)

De rode luchthuiler heeft evenals de groene een gekleurde vlam aan het begin van de tube. Logischerwijs gaat het in dit geval om een rode vlam.


Funke Silberheuler

Tot nu toe is dit onze persoonlijke favoriet. De Silberheuler heeft namelijk als bij effect een zilveren staart. 

Funke Silberheuler bestellen

 

Funke Knisterheuler

Ja hoor, wij hebben onze nieuwe favoriet te pakken. De Knisterheuler heeft namelijk niet alleen een staart, maar eindigt ook nog met wat crackling. De Knisterheuler is overigens de enige Funke Luftheuler, die niet 1,5 gram, maar 1,8 gram kruit bevat. De toegevoegde 0,3 gram kruit bestaat uit crackling bolletjes. 
 

Funke Schreihals

De Schreihals is eigenlijk niet meer dan alle voorgenoemde luchthuilers samen in een blister verpakking. Mocht je leiden aan besluitenloosheid en niet weten welke luchthuiler je moet nemen, kun je altijd voor een blister gaan, dan heb je ze gewoon lekker allemaal😉!

Funke Schreihals bestellen


 

Funke Silbertürme

Het effect van deze kleine Funke fonteintjes is een prachtig titanium witte regen. Ze bevatten 7,5 gram kruit per stuk, wat ook meteen het maximale is voor Categorie 1 vuurwerk. Elke verpakking bevat 5 groene en 5 rode fonteintjes. Het verschil tussen beide is de kleur van de basisvlam. De effecthoogte van de Silbertürme is circa 3 meter. Bij ons kun koop je deze Funke fonteintjes voor € 4,50.

Fan van de Silbertürme? Check dan ook eens de Hans Dampf van Weco. Dit zijn zeer goed vergelijkbare fonteintjes!

 

Funke knetterballen

Wat ons betreft zijn dit de beste cat 1 knetterballen die je gaat vinden. De crackling in deze knetterballen popt er namelijk eerst uit en gaat dan in zijn geheel af. Je krijgt hierdoor een mooie brede crackling wolk. Met een kruitlading van 2 gram per stuk zijn ze goed gevuld. Daarbij zijn dit geen met pili- crackers gevulde knetterballen, maar gewoon zoals ze ooit bedoeld zijn, met een zakje. Je koopt ze in een verpakking van 6 stuks voor een prijs tussen de € 0,99 en € 1,99.

Meer weten over knetterballen? 

Knetterballen top 10 van 2021

 

Funke Bengalfeuer

De Bengalfeuers van Funke zijn in 5 kleuren uitgevoerd. Ook in dit product zijn ze weergaloos. De kleur intensiteit van al deze bengalfeuers is zo hoog dat je er het beste een zonnebril bij op kunt zetten. Wat deze bengaalse fakkeltjes van Funke ook erg leuk maakt is de grote rookontwikkeling die ontstaat bij het afsteken.

De fakkeltjes zijn te verkrijgen in de kleuren rood, groen, geel, violet en blauw. Wij waren enorm verast, ja eigenlijk wel door alle kleuren. De enige die we iets minder vonden was de blauwe. Dit komt voornamelijk door de kleur. Deze is bij lange na niet zo intens als de andere kleuren. Elke bengalfeuer van Funke bevat een aardige kruit hoeveelheid van 20 gram. Naast de losse kleuren die per 3 te koop zijn, kun je ook gaan voor de Bengalfeuer mix. Hierin zitten alle 5 de kleuren.

Wil je een losse kleur kopen, dan betaal je voor een verpakking van 3 stuks tussen de € 4,00 en € 4,99. De Bengalfeuermix is wat duurder. Hiervoor betaal je bij ons € 7,99.  

Funke Bengal Feuermix bestellen


Geysir Kaliber A

Een zeer geliefd stukje categorie 1 vuurwerk. Helaas heeft Funke de Geysir Kaliber A verleden jaar niet binnen gekregen, waardoor we ze ook niet in het assortiment hadden. Hopelijk komt daar dit jaar verandering in… Het effect van de Geysir Kal. A bestaat uit een Bengaalse vlam, rood of groen, met een crackling finale. Ze vallen onder de categorie 1 fonteinen en zijn afgevuld met de maximale lading van 7,5 gram kruit per stuk. In een verpakking zitten 5 rode en 5 groene Geysirs. De verkoopprijs van deze schoonheden ligt rond de € 5,- per verpakking van 10 stuks.


Silberfontänen

Ook weer een leuk categorie 1 vuurwerk fonteintje van Funke. De Silberfontänen geven een zilveren regen. De fontein komt dan ook het meest tot zijn recht als je ze ergens bovenop zet. Hoe hoger je ze zet, des te langer zul je plezier hebben van de vallende druppels. Evenals in de andere categorie 1 fonteinen van Funke, zit er ook in de Silberfontänen een kruitgewicht van 7,5 gram. Je kunt deze kindervuurwerk fonteintjes uiteraard het gehele jaar door kopen en afsteken. Ze zijn te koop per 10 stuks voor een prijs tussen de € 5,- en € 6,50.
 

Funke Star Kids

De Star Kids van Funke vallen echt in de categorie klein maar fijn. Ook hier maakt Funke weer gebruik van de heldere Bengaalse vlammen die ook in de Bengal Feuer en Geysir Kal. A zitten. Het kruit gebruikt om de Bengaalse vlam te produceren is vermengt met crackling bolletjes, waardoor het fonteintje naast een vlam ook crackling effect heeft. Wat wij wel erg leuk vonden is dat ze ervoor gekozen hebben in elke verpakking 5 kleuren te stoppen. Hierdoor heb je een leuke kleur variatie. In 1 doosje zitten 10 Star Kids van 1,4 gram kruit per stuk. Je koopt ze voor een bedrag tussen de € 1,99 en € 2,99.

Funke Star Kids bestellen


Uitbreiding Funke cat1.

Nu is dit het gehele categorie 1 vuurwerk assortiment dat Funke ons te bieden heeft. Maar uiteraard houden wij intensief contact met onze leverancier om jullie op de hoogte te houden van al het nieuws dat Funke ons te bieden heeft. Wanneer er weer iets bij komt kun je dat in deze Funke blog terug lezen.

 

 

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel