Kindervuurwerk


Binnen categorie F1 vuurwerk ofwel kindervuurwerk vallen vuurwerk artikelen die het gehele jaar verkocht en afgestoken mogen worden. Hierbij valt te denken aan knetterballen, stadionfakkels, kleine fonteinen, sterretjes, trektouwtjes en zo zijn er nog tal van producten op te noemen. Wie dus denkt dat hij met een vuurwerk verbod een oud en nieuw moet vieren zonder vuurwerk heeft het mis.

Kwaliteit van kindervuurwerk

Belangrijk is natuurlijk wel welke kwaliteit categorie F1 vuurwerk je koopt om te bepalen hoeveel plezier je ervan zult hebben. Zoals met alles zijn er ook binnen het kindervuurwerk een hoop prullen te koop. Begrijp me niet verkeerd, het is geen rommel! Maar de uitwerking van veel artikelen kan zeker wat tegenvallen als je niet het juiste hebt gekocht. Sowieso kunnen we denk ik wel stellen dat kindervuurwerk niet het meest spectaculaire vuurwerk is om te zien.
Maar met een verbod dat er voor 2020 was op het afsteken van vuurwerk en ook op de loer ligt voor in de toekomst, is het toch goed je eens te verdiepen in wat er allemaal te vinden is. Zeker als je als vuurwerkliefhebber nog lang van plan bent om van vuurwerk te genieten.

Kindervuurwerk kopen in Duitsland

Nu kun je in het buitenland natuurlijk nog steeds het “gewone” categorie F2 siervuurwerk kopen (en zeker ook zwaarder dan dat), maar voor wie zich netjes aan de wet wil houden zal ooit de enige uitkomst het Kindervuurwerk zijn, dat nog wel verkocht en afgestoken mag worden.

Net als we dat bij siervuurwerk doen hebben we wat research gedaan bij de bij ons bekende importeurs om eens te kijken wat zij aan Kindervuurwerk voor ons in aanbod hebben. Nu zien we vaak (zeker bij fonteinen) dat de wat kleinere artikelen het vaak veel beter doen dan de grote artikelen. Zo zit er naar verhouding in die fonteinen veel meer kruit dan bij de grotere fonteinen die voornamelijk uit lucht en karton bestaan. Natuurlijk wil het oog ook wat en gaan mensen vaak toch liever voor de grotere verpakking en dus meer lucht.

Nu vraag je jezelf misschien af, maar waarom hebben jullie bij ProPyro dan ook van die fonteinen waarbij je veel meer karton hebt dan effectieve kruitvulling. Zelf zien wij liever die optimale kruitvulling in een product dit is efficiënter en geeft vaak ook nog een betere uitwerking. Daarbij betaal je niet voor de onnodige verplaatsing van lucht tijdens het transport van China naar hier. MAAR…. Zoals bovenstaand al aangegeven wil het oog van de klant vaak ook wat. Niet iedereen is zich ervan bewust dat artikelen die slechts 25% in het volume van een ander artikel zijn, toch meer kruit kunnen bevatten. Juist voor die klanten hebben wij toch die enorme pakken met kleine fonteinen kindervuurwerk. Eigenlijk hopen wij meer op de oplettende klant die ziet dat je beter niet te veel lucht in de verpakking hebt, wat het onnodig duur maakt.

Door zowel het hele luchtige kindervuurwerk in huis te hebben als het efficiënt en goed gevulde categorie F1 vuurwerk kunnen we zowel voor het oog als voor de oplettende klant iets bieden. Iedereen blij toch 😊.

Kindervuurwerk kopen vanuit heel Europa

Tijdens onze zoektocht naar leuk Categorie F1 vuurwerk zijn ALLE importeurs de revue gepasseerd. We hebben het hier niet alleen gehouden bij de Nederlandse en Duitse importeurs, maar zijn ook verder gegaan. Zo hebben we contact gehad met onder andere Ardi in Frankrijk, Pyrotrade in Oostenrijk, verschillende importeurs uit Polen, België en zelfs Bulgarije.

Kindervuurwerk van Funke
Natuurlijk kwamen we in onze zoektocht ook uit bij onze persoonlijke favorieten, Funke Fajerwerki en Argento. Ook binnen het kindervuurwerk hebben zij weer een aantal artikelen te bieden die het (vergelijkbare) vuurwerk van sommige andere importeurs wat doet verbleken. Neem bijvoorbeeld de Bengalfeuer Mix. Als je ze op de video terug kijkt zou je niet zeggen dat het kindervuurwerk is. We hebben zelfs een mail gestuurd naar Funke om te vragen of het inderdaad klopt dat deze Bengalfeuer Mix binnen de Categorie F1 valt. Maar goed, het gaat dus om een 5- tal Bengaalse fakkels die gevuld zijn met 20 gram per stuk! Een behoorlijke hoeveelheid kruit voor kindervuurwerk dus.

De uitwerking van deze fakkels is fantastisch. Een setje van 5 bevat de kleuren: rood, groen, geel, blauw en violet. Als je naar de rest van ons assortiment kijkt kun je al raden welke twee kleuren onze favoriet zijn :P. Voor wie het daar niet mee eens is hebben we dus ook de set met 5 stuks. De fakkels hebben een duur van circa 25 seconden per stuk en geven een krachtige vlam met een helder en diepe kleur.

 

Ons kindervuurwerk assortiment

Nu even genoeg over die fakkels… We hebben namelijk nog veel meer leuks in ons kindervuurwerk assortiment opgenomen. Om toch even bij Funke Fajerwerki te blijven stappen we over op de knetterballen van deze vuurwerk importeur. Waar je bij veel importeurs ziet dat de vulling van deze knetterballen vaak niet meer is dan 1 gram heeft Funke ervoor gekozen ze uit te rusten met maar liefst 2 gram kruit. Voor een categorie F1 product toch zeker geen verkeerde crackling vulling zouden we zeggen. Uiteraard zegt de hoeveelheid kruit niet alles, minstens van een net zo groot belang is de manier waarop ze zijn uitgewerkt. Maar uiteraard kun je er ook hierbij van uitgaan dat dit door Funke goed geregeld is. De knetterballen geven een ruime crackling wolk met daarom heen nog een mooie vonkenregen.

Een artikel dat minstens net zo goed en eigenlijk zelfs nog beter is dan de meeste knetterballen, zijn de ‘Happy Dragon Eggs’ van Vulcan vuurwerk. Ook dit is een artikel dat valt binnen categorie F1 en heeft in principe dezelfde uitwerking, alleen duurt deze net iets langer en heeft hij geen poespas. Je betaald hier naar verhouding dan ook een stuk minder voor. Kortom de ‘Happy Dragon Eggs’ zijn een beter alternatief voor de meeste knetterballen. Waarom kopen mensen dan toch zoveel van die knetterballen…. Tja, You tell me!

Blinkies

Nog een leuk artikel uit de categorie F1 producten zijn onze Discoblitzers, ook wel bekend als Flashing demon. Dit artikel geeft een oogverblindend flits effect. Als je deze op een open veld aansteekt kunnen ze van heinden en ver zien dat jij er bezig bent. Ook wel een leuk idee toch? Het leuke aan dit product is, dat je ze in allerlei varianten kunt verkrijgen. Elke importeur heeft er een ander sausje bij, waardoor je van ‘hetzelfde’ product verschillend kunt genieten. Al deze artikelen zijn zonder verdere poespas. Je betaald dus ook niet meer dan nodig is. Pluspuntje!

Grondbloemen bij ProPyro

Een ander kindervuurwerk product is de grondbloem. De naam doet de uitwerking al een beetje vermoeden en dit vraagt ook niet om verdere uitleg, want wie deze niet kent weet waarschijnlijk ook niet hoe hij vuurwerk moet spellen. Dit is wel zo ongeveer het oudste stukje vuurwerk dat ik uit mijn jeugd kan herinneren. Wist je overigens dat de grondbloem voorheen ook onder Categorie F2 viel? Dit al oude stukje vuurwerk kent bij iedere importeur dezelfde uitwerking. Het heeft een standaard kleuren opbouw die uit de gaatjes aan de bovenzijde van de zijkant spuwen. Hierdoor heeft de wondertol of grondbloem de kracht om zich rond te draaien. Iedereen die ze wel eens afsteekt weet wel dat je ze het best op een vlakke harde ondergrond gooit. Tussen de voegen van tegels of in het gras doen ze niets anders dan wat vuur spuwen in het luchtledige. Wil je echt effect hebben van de grondbloem dan gooi je hem dus op het asfalt of op tegels met een hele smalle voeg. Het verschil tussen de grondbloemen van verschillende importeurs zie je met name terug in hoelang ze duren en de hoeveelheid kruit. Die van Rubro bijvoorbeeld zijn erg goed en draaien lang door!

Grondbloemen assortiment

Let overigens wel op met deze onschuldig ogende en heerlijk naar kruitdampen ruikende bloem. Ze kunnen in hun enthousiasme nog wel eens verschillende richtingen op springen. Wanneer je onvoorzichtig te werk gaat kan dit nog wel eens tot kleine ongelukjes leiden. Dat willen we natuurlijk niet!

Kindervuurwerk versus siervuurwerk

Als je denkt dat we nu alles wel ongeveer behandeld hebben, dan heb je het mis. De Categorie F1 alias kindervuurwerk, alias fop en scherts artikelen heeft meer in zijn mars dan je zo zou denken. Het is natuurlijk wel leuker om te knallen met Categorie F2 vuurwerk, maar je bent er niet van afhankelijk om toch wat lol te hebben met oud en nieuw (of daarbuiten, wat dus mag met Categorie F1 vuurwerk).

Bij ProPyro hebben we inmiddels het grootst denkbare assortiment kindervuurwerk. Wij durven te stellen, dat je op geen andere plek binnen Europa een assortiment vind, zo groot als het onze. Je kunt bij ons het gehele jaar door kindervuurwerk kopen. Ben je op zoek naar iets speciaals? Wij hebben het of bestellen het voor je. Ik zou zeggen stel ons op de proef, kom eens een keer gezellig langs in onze vuurwerk megastore.

 

 

© 2017 - 2022 ProPyro | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel